Relatii economice Romania - Israel


Relaţii diplomatice neintrerupte din anul 1948.

România a exportat în 2008,  in Israel, mãrfuri totalizând 208,4 milioane $ (creştere de 23,45% faţã de 2007).

Cu un comert bilateral de 457,1 milioane USD, Statul Israel a ocupat in 2008 locul 3 in comertul bilateral cu zona Africa si Orientul Mijlociu, respectiv locul 4 la exportul Romaniei.



Oportunitãţi de afaceri



a. Export in Statul Israel: componente pentru echipamente de transport, masini si echipamente electrice, parti aeronave, produse chimice anorganice si organice, ingrasaminte chimice, produse din materiale plastice si cauciuc, instrumente si aparate optice, produse feroase si neferoase, confectii-textile, hartie si cartoane (hartie copiator, hartie kraft, hartie pentru caiete scolare), produse alimentare (vinuri, gemuri, dulceturi), cereale, produse minerale, mobila, cherestea, etc.

b. Import din Statul Israel: echipamente industriale, produse chimice, produse metalurgice, produse din plastic si cauciuc, produse optice si materiale foto, diamante, produse alimentare etc.

c. Cooperare economica:

Exista un potential important pentru realizare unor proiecte de cooperare in urmatoarele directii:

  1. intre firmele romanesti si israeliene in domenii de tehnologie avansata pentru realizarea in Romania de produse ale industriei aeronautice, tehnologia informatiei, comunicatii, industria farmaceutica, industria alimentara, agricultura, etc;



  1. participarea firmelor israeliene la realizarea unor proiecte in domeniul infrastructurii rutiere, alimentarea cu apa si canalizare, tratarea apei etc;


3.       investitii israeliene in urmatoarele domenii: industrie, agricultura, financiar-bancar si asigurari, imobiliar, comercial, etc.

Comentarii

Postări populare