Siria - date economice esentiale


Limba oficială: Araba

Monedă: Lira siriană

Prefix telefonic: +963

GPD: 44,5 mld. USD (estimat pt. 2008), ~ 2340 USD/loc.

Siria ocupa locul 71 in privinta usurintei cu care se inregistreaza activele, locul 84 la lichidarea unei afaceri si locul 99 in materie de plata taxelor. Siria se afla pe ultimul loc in lume (178) in privinta usurintei cu care se poate obtine un credit si pe locul 174 in materie de rigiditate a contractelor incheiate cu entitatile statului.










    In anul 2008, R.A.Siriana a reprezentat a sasea piata de desfacere a produselor romanesti in statele Orientului Mijlociu, cu exporturi de 169,3 milioane dolari si importuri de 14,34 milioane dolari.

    PIB sirian estimat pentru 2008 a fost de 44,5 miliarde dolari, respectiv circa 2340 dolari/locuitor.

    Principalele produse romanesti la export sunt echipamentele tehnologice, autoturismele, cheresteaua, cerealele, produsele chimice si metalurgice, echipamentele electrice si ovinele vii.

    Investitiile siriene in Romania se cifreaza la circa 60 milioane dolari, in principal in sectoarele serviciilor si imobiliar.

    Programele siriene de dezvoltare permit implicarea firmelor romanesti in actiuni de cooperare in domeniile hidrocarburilor, transportului si distributiei energiei, petrochimiei si industriei cimentului, domenii in care persista o serie de bariere netarifare.



    Comentarii

    Postări populare